Mer om SVT EUROPA
Startsida
Greker i Sverige
Nyheter
Grekiska nyheter
Intervjuer
Böcker
Forum
Mer om...
Kontakt

Ελληνικές ειδήσεις

Δημήτρης Κουτσούμπας, ο νέος ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαδέχτηκε την Αλέκα Παπαρήγα στην ηγεσία του ΚΚΕ - Τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής - Το CV του νέου Γραμματέα

2013-04-14

“Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα”.

Αυτό είναι το κείμενο του δελτίου Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ λίγο πριν τις 01.00 τα ξημερώματα, ενημερώνοντας για την αλλαγή ηγεσίας στο Κόμμα, και την αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα από το αξίωμα της Γενικής Γραμματέως, μετά από 22 χρόνια.

Η αλλαγή ηγεσίας είχε προαναγγελθεί τις τελευταίες μέρες, το ΚΚΕ ωστόσο κινήθηκε στα χνάρια του μυστικισμού. Αρχικά, αποκλείστηκαν από το Συνέδριο αιρετικές φωνές που ζητούσαν μεγαλύτερη ανανέωση και τολμηρή στρατηγική, όπως ο Νίκος Μπογιόπουλος, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου, και να ολοκληρωθούν χθες βράδυ, αντί για σήμερα.

Συνέχεια... | Läs mer...


«Παίρνουμε τα μέτρα μας»: Διαβεβαιώσεις Στουρνάρα στη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο

2013-03-20

«Οι κυπριακές τράπεζες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές για πολύ, αλλιώς θα καταστραφεί η κυπριακή οικονομία. Πρέπει να βρεθεί λύση εντός ωρών, αλλιώς η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εμφανιζόμενος ενώπιον των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής.

Σε περίπτωση που η Κύπρος δεν παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικό σχέδιο με το οποίο να ανοίξουν οι τράπεζές της, «η Ελλάδα έχει 'Plan B' που δεν μπορώ να σας το πω. Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα ελαχιστοποιούνται. Παίρνουμε τα μέτρα μας», πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για όσους έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα.

Συνέχεια... | Läs mer...


Από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου: Δεν βλέπει ριζική αλλαγή στην απόφαση για την Κύπρο ο Ευ.Βενιζέλος

2013-03-20

Την εκτίμηση ότι ακόμα κι αν υπάρξει αλλαγή στη συμφωνία για την Κύπρο, θα πρόκειται για «παραλλαγή» της προηγούμενης και όχι για ουσιαστική αλλαγή ή βελτίωση εξέφρασε, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος. Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στις πολιτικές εξελίξεις γύρω από την Κύπρο, καθώς επίσης και σε οργανωτικά ζητήματα της παράταξης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε το θέμα της εθνικής στρατηγικής συγκριτικά με την Κύπρο και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ανεξάρτητα από την έκβαση του κυπριακού «όχι» και την αποτίμηση αυτής της στάσης των Κυπρίων, αποτελεί σημαντικό πολιτικό ζήτημα το θέμα της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων γύρω από έναν κοινό εθνικό στόχο.

Συνέχεια... | Läs mer...


Tο τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim2»

Αντιδρά η Αθήνα: Η Τουρκία έβγαλε το «Bilim2» για έρευνες ανατολικά της Ρόδου

2013-03-20

Στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, σε περιοχή που βρίσκεται και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έβγαλε η Τουρκία για ωκεανογραφικές έρευνες το ερευνητικό σκάφος «Bilim2».
Το υπουργείο των Εξωτερικών έδωσε οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις «δέουσες ενέργειες», μετά τη σχετική αναγγελία από τις τουρκικές αρχές, χωρίς να υπάρξει γνωστοποίηση στις αντίστοιχες ελληνικές ως όφειλαν.

Επίσης, στην Αθήνα υπήρξε αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπό του να αναφέρει:...

Συνέχεια... | Läs mer...


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης

Αντιπολτευτικές βολές στην κυβέρνηση: Διαξιφισμοί στη Βουλή με αφορμή το κυπριακό «όχι»

2013-03-20

Συνεχίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η αντιπαράθεση σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο, ενώ εξηγήσεις δίνει ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ενθουσιώδης για τις επιλογές της κυπριακής Βουλής εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε πως «η εθνική Βουλή πρέπει να πάλλεται με ρυθμούς Κύπρου».

Συνέχεια... | Läs mer...


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στην παρουσίαση του θεσμού της Διαμεσολάβησης

Εξωδικαστική επίλυση διαφορών: Επίσημη πρώτη του θεσμού της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

2013-03-20

Τον θεσμό της διαμεσολάβησης στη χώρα μας «εγκαινίασε» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, παρουσία του επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλικής Θάνου και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Αρχικά, στη μεσολάβηση θα επιλύονται μόνο μικροδιαφορές του ιδιωτικού τομέα. Με την πάροδο του χρόνου το μέτρο θα επεκταθεί στις διαφορές του δημόσιου τομέα, στις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στις αστικές (εκτός των γονικών διατροφών και της επιμέλειας ανήλικων τέκνων), τις εμπορικές, καθώς και σε όλες τις διαφορές που έχουν να κάνουν με απαιτήσεις, ακόμη εν μέρει και στις εργατικές διαφορές.

Συνέχεια... | Läs mer...


Αναμένουμε ενημέρωση για το κυπριακό «κούρεμα», λένε στο ΠΑΣΟΚ - Επικοινωνία Βενιζέλου με Προβόπουλο - Καταδικάζει το ΚΚΕ την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο

2013-03-17

«Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι δεν θίγονται οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα» σημειώνουν πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Κύπρο. Παράλληλα, αναφέρουν ότι η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ «σοβαρά και υπεύθυνα» θα γίνει μετά από ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει και να διαβεβαιώσει την ελληνική κοινή γνώμη με απόλυτο τρόπο» υπογραμμίζουν οι πηγές της Ιπποκράτους.

Συνέχεια... | Läs mer...


Δεν υπάρχει ανομία που να μην συναντάμε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο πρωθυπουργός - «Η Ελλάδα θα ξαναγίνει φυσιολογική»

2013-03-17


Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, λέγοντας: «Δεν υπάρχει πράξη ανομίας και κέντρο παρανομίας που να προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε, χωρίς να τους βρούμε απέναντί μας».

Συγκεκριμένα, τονίζει: «Δεν είναι απλά αντίθετοι στις επενδύσεις ή στις αποκρατικοποιήσεις. Είναι κάτι χειρότερο: Δεν προτείνουν κάποιο διαφορετικό σχέδιο, κάποια διαφορετική ιδέα. Είναι αντίθετοι σε όλα. Σε καθετί! [...]

Συνέχεια... | Läs mer...


Μεταρρυθμίσεις-εξπρές: Τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για νέα «Αλλαγή»

2013-03-17

Σειρά από θεσμικές και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις με τη στήριξη ενός ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου απέναντι στην πολιτική που επιβάλλεται από τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων σχεδιάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει τις τελευταίες ημέρες σε συνομιλητές του, ο κ. Τσίπρας δεν «ποντάρει» απλώς στη φθορά της τρικομματικής κυβέρνησης και στην ανέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε, τις τελευταίες ημέρες, το εσωκομματικό και το ευρύτερο ακροατήριό του με τις πρόσφατες αναφορές του στο μεταρρυθμιστικό έργο του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Συνέχεια... | Läs mer...


Στο σενάριο της αποτυχίας δεν θα γλιτώσει κανείς, προειδοποιεί ο Ευ.Βενιζέλος - «Όχι» σε νέα μέτρα

2013-03-17

«Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεν είναι δυνατό να ληφθούν νέα μέτρα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στη Real News της Κυριακής, ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει πως το κόμμα του αντιμετωπίζει κάθε διαπραγμάτευση ως εθνικό καθήκον και γα αυτό έγινε συνάντηση με την τρόικα, ώστε να καταστεί σαφής η θέση ότι δεν μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα.

Σημειώνει ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο και το ειδικό τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, αλλά υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί το συνολικό πλαίσιο και μετά σε αυτό να ενταχθούν τα επιμέρους.

Συνέχεια... | Läs mer...


Στόχος μας ένα «big bang» δημιουργίας, δηλώνει ο Αντ.Σαμαράς - «Θα τα καταφέρουμε»

2013-03-17


«Ναι θα τα καταφέρουμε» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», αναφερόμενος στην προσπάθεια για ανάπτυξη και εξηγεί πως «έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για αυτό».

Υπογραμμίζει ότι στόχος του είναι να γίνει μια «μεγάλη έκρηξη -big bang δημιουργίας και ευημερίας» και προσθέτει: «Κάποιοι ονειρεύονται τη 'μεγάλη έκρηξη' που θα οδηγήσει στη διάλυση της κοινωνίας μας.

» Μόνο που αυτό δεν είναι όνειρο. Είναι εφιάλτης. Εμείς, αντίθετα, παλεύουμε για τη 'Μεγάλη Έκρηξη' δημιουργίας και ευημερίας. Που θα φέρει μια νέα Ελλάδα: Καλύτερη, πιο δυνατή, πιο ανταγωνιστική προς τα έξω και δίκαιη απέναντι στους πολίτες της. Αυτό δεν είναι μακρινό όνειρο. Είναι κοντά! Φτάνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας ως έθνος. Και να μείνουμε ενωμένοι ως κοινωνία.»

Συνέχεια... | Läs mer...


Χαλάρωση του Μνημονίου φαίνεται να ζητάει ο Σαμαράς σύμφωνα με την γερμανική Handelsbladt

“Η Ελλάδα ζητάει χαλάρωση του Μνημονίου” σύμφωνα με την Handelsbladt

2013-03-15

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, με δημοσίευμά της που φέρει την ένδειξη «αποκλειστικό», αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητάει να χαλαρώσει το ζωνάρι του επιβληθέντος προγράμματος. Βάση της απαίτησης αυτής είναι κείμενο επτά σελίδων που εμφανίζει τις επιτυχίες κατά την εφαρμογή του.

Και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας φέρεται να βελτιώνεται, όπως λέγεται στο έγγραφο. Η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας αυξάνεται. Μόνο τον Δεκέμβριο ανέβηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες κατά έξι δισ. ευρώ.


Ενόψει των θετικών αυτών σημαδιών, η ελληνική κυβέρνηση πιέζει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την χαλάρωση ορισμένων όρων του προγράμματος βοήθειας...

Συνέχεια... | Läs mer...


Τριτοβάθμια εκπαίδευση: Διαπιστώνουμε τις αστοχίες στο σχέδιο «Αθηνά» δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος

2013-03-15

Ως το αναγκαίο βήμα για να ανταποκριθεί η Πολιτεία στις ανάγκες μιας σημαντικής και αναγκαίας διόρθωσης στον εκπαιδευτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την εφαρμογή του σχεδίου “Αθηνά”.

«Επειγόμαστε από τον χρόνο. Ο διάλογος δεν ήταν προσχηματικός, είδαμε τις αστοχίες και τις διορθώνουμε. Θέλουμε να συνδέσουμε τον αναπτυξιακό χάρτη με τον ακαδημαϊκό. Και πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα. Δεν θεωρώ ότι ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση, αλλά είναι το πρώτο βήμα μιας αναγκαίας διόρθωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας...

Συνέχεια... | Läs mer...


ΣΥΡΙΖΑ: Αναξιόπιστη η κυβέρνηση με τη διατήρηση του χαρατσιού

2013-03-15

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για να διατηρήσει το χαράτσι και το 2013.

«Παρά την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, τα σχέδια για διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ δείχνουν για μια ακόμη φορά την πλήρη πολιτική αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης έρμαιο στους δανειστές. Τελικά η κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, που παρουσιαζόταν ως κόκκινη γραμμή μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, είναι η εισήγηση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών!

Συνέχεια... | Läs mer...


Στο Ελσίνκι την άλλη Πέμπτη ο Σαμαράς

2013-03-15

Επίσκεψη στη Φινλανδία θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός ο οποίος και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί την Πέμπτη στο Ελσίνκι σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το κλίμα με την ηγεσία της χώρας η οποία κατά το παρελθόν έχει κρατήσει μάλλον αρνητική στάση προς την Ελλάδα.

Συνέχεια... | Läs mer...


Παρέμβαση στη Σύνοδο: Επανασχεδιασμό των κονδυλίων για την ανεργία ζήτησε ο Αντ.Σαμαράς

2013-03-15

Την ανάγκη να επανασχεδιαστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανεργία, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, στην παρέμβασή του στη Σύνοδο της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο δεν υπάρχουν πολιτικές κατά της ανεργίας και αυξάνεται η ύφεση, τόσο θα ευδοκιμούν πολιτικοί σαν τον Μπέπε Γκρίλο.

O Έλληνας πρωθυπουργός αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ στρέφει πλέον την προσοχή της στο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης, επισήμανε πως επείγει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά τον τομέα της ενέργειας όπου επισήμανε πως η άνοδος των τιμών έχουν επί της ουσίας ακυρώσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πέτυχε η Ελλάδα μειώνοντας το κόστος της εργασίας.

Συνέχεια... | Läs mer...


Ο Andrew Athens - Ανδρέας Αθανασούλας

Πέθανε ο Ανδρέας Άθενς - Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) 1995-2006

2013-03-14

Ο Andrew A. Athens (ή Ανδρέας Αθανασούλας) πέθανε σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 σε ηλικία 91 ετών στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ανδρέας Αθανασούλας μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν δραστήριος.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) από την ίδρυσή του το 1995 μέχρι το Δεκέμβριο του 2006, όταν η 6η Παγκόσμια Συνέλευση τον ανακήρυξε ομόφωνα Επίτιμο Πρόεδρο.

Παράλληλα με την επιχειρηματική του δράση ασχολήθηκε με τα κοινά της ομογένειας σε ποικίλες οργανώσεις. Μεταξύ άλλων ίδρυσε το Ηνωμένο Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο (United Hellenic-American Congress- UHAC), οργάνωση της οποίας προεδρεύει μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι συνιδρυτής της Συντονιστικής Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων με έδρα την Ουάσιγκτον.

Συνέχεια... | Läs mer...


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η χώρα δεν αντέχει άλλες θυσίες, λέει ο Ευ.Βενιζέλος - Ομιλία στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή

2013-03-14

Να στείλουν με τη στάση τους καθαρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον τρόπο που σχολιάστηκε από ορισμένους η χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, με αναφορές περί «γκρίζου καπνού», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «πρέπει να είναι σαφές ότι το μήνυμα που στέλνουμε όλοι, και η Ελλάδα και οι θεσμικοί μας εταίροι στις αγορές, είναι μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας». «Αν ανακυκλωθεί η συζήτηση που υπήρχε έως τον Νοέμβριο» είπε ο κ. Βενιζέλος, θα είναι «εξαιρετικά βλαπτικό», όχι μόνο για την Ελλάδα και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, «αλλά για τον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και της ευρωζώνης».

Συνέχεια... | Läs mer...


Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία

Με εκπλήξεις το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

2013-03-15

Ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες ανασυγκρότησης των οργάνων του ΠΑΣΟΚ και το αποτέλεσμα έκρυβε εκπλήξεις.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της μη εκλογής τριών στελεχών που προτάθηκαν από τον κ. Βενιζέλο, τη θέση των οποίων κατέλαβαν οι τρεις αυτοπροταθέντες, ο ένας εκ των οποίων, ο Αντώνης Σαουλίδης, αναδείχτηκε πρώτος με 61 ψήφους.

Ωστόσο, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Οργάνου αθροίζεται στο λεγόμενο «βενιζελικό» μπλοκ.

Κανένας πάντως από τους εκλεγέντες δεν συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από το 1/3 του συνόλου των μελών του Οργάνου. Ισχυρή είναι επίσης η παρουσία στελεχών από τη βόρεια Ελλάδα.

Η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, κατά σειρά κατάταξης βάσει σταυροδοσίας:

Συνέχεια... | Läs mer...


Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

2013-03-14

Ο 34χρονος Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης ψηφίστηκε από 109 από τους 168 ψηφίσαντες (66%), ενώ υπήρξαν 3 άκυρα. Οι εγγεγραμμένοι ήταν 179.

Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη της ΚΠΕ και του Κινήματος, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η εκλογή του είναι ευκαιρία να υπηρετήσει τα «καθαρά» μηνύματα που έστειλε το συνέδριο. Επιπλέον, σημείωσε ότι είναι ευκαιρία να ξεκινήσει μαζί με τους νέους «έναν μαραθώνιο για να αποδείξουμε» ότι «η γενιά μας είναι το νέο που θα στηρίξει μια καινούρια αλλαγή».

Συνέχεια... | Läs mer...Προηγούμενα

Διατήρηση του χαρατσιού και το 2013 φέρεται να προτείνει ο Γ.Στουρνάρας - Από το 2014 ο ενιαίος φόρος

«Βαθιά και όχι επιδερμική αλλαγή» Σύνδεση του νέου Συντάγματος με το μοντέλο ανάπτυξης προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Αιχμές Μητσοτάκη για την πολιτική των κυβερνήσεων μετά το 1993 - Κριτική για την οικονομία

Αδιέξοδο στη συνάντηση κυβέρνησης - αγροτών


Περισσότερες ειδήσεις...


Agenda - Ατζέντα
Εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος στη Σουηδία...

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μητρόπολη Σκανδιναβίας

Eλληνικές Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές

Πρεσβεία της Κύπρου

Kέντρο Ελληνικού Πολιτισμού( ΚΕΠ)

Ίδρυμα Ελληνική Πολιτιστική Στέγη "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος"

Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας

Ελληνική Κοινότητα Βόρειας Στοκχόλμης (RINKEBY)

Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (CITY)

Λύκειο των Ελληνίδων Γραφείο Στοκχόλμης