Mer om SVT EUROPA
Startsida
Greker i Sverige
Nyheter
Grekiska nyheter
Intervjuer
Böcker
Forum
Mer om...
Kontakt

Ειδήσεις

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Ν.Αναστασιάδη

Σε σχεδίο Β' κατέληξε η κυβέρνηση: Επί εναλλακτικού σχεδίου καλείται να αποφασίσει την Πέμπτη η Κύπρος

2013-03-20

Στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων που σημειώνονται στην Κύπρο μετά την απόρριψη από τη Βουλή του νομοσχεδίου για κούρεμα των καταθέσεων συνεδρίασε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο στη Λευκωσία.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε ένα «σχέδιο Β» το οποίο θα τεθεί υπόψη των πολιτικών αρχηγών στη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.

Η κυπριακή Βουλή αναμένεται να κληθεί να αποφανθεί επί του σχεδίου την ίδια ημέρα.

Συνέχεια... | Läs mer...


Αντίθετη στους χειρισμούς του Αναστασιάδη εμφανίζεται η πλειοψηφία των Κυπρίων, σύμφωνα με έρευνα

Έρευνα στην Κύπρο: Ο Αναστασιάδης απέτυχε στις διαπραγματεύσεις πιστεύουν επτά στους 10 Κύπριους

2013-03-20

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία απέτυχαν να διασφαλίσουν μια καλή συμφωνία» πιστεύει το 73% των ερωτηθέντων σε έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός Insight Market Research (IMR) - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας λίγες ώρες μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής.

Στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία «Πέτυχε ό,τι καλύτερο μπορούσε» ή «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία», ποσοστό 27% τάσσεται υπέρ του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία «Πέτυχε ό,τι καλύτερο μπορούσε» ενώ ποσοστό 73% πιστεύει ότι «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία».

Στο ερώτημα «κατά την άποψη σας τι θα έπρεπε να κάνει η Βουλή: να εγκρίνει ή να απορρίψει το κούρεμα των καταθέσεων;» ποσοστό 71% θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει το κούρεμα των καταθέσεων ενώ αντίθετη άποψη έχει το 29%...

Συνέχεια... | Läs mer...


Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

Μετά το «όχι» στο σχέδιο διάσωσης, η Λευκωσία αναζητά το plan B

2013-03-20

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κύπρο, καθώς μετά το «όχι» της Βουλής στο σχέδιο διάσωσης που αποφάσισαν οι εταίροι, η Λευκωσία καλείται να καταρτίσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Προκειμένου να εκτιμηθούν όλες οι εξελίξεις και τα ενδεχόμενα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη στρέφεται για βοήθεια στην Ρωσία, όπου βρίσκεται ήδη για συνομιλίες ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Ακόμη, στη Μόσχα μεταβαίνει ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, σε προγραμματισμένη επίσκεψη για την τουριστική έκθεση στη Μόσχα, με στόχο να πείσει τους ρώσους εταίρους του τουρισμού να μην προβούν σε ενέργειες που θα πλήξουν τον εισερχόμενο, από τη Ρωσία, τουρισμό στην Κύπρο.

Συνέχεια... | Läs mer...


Στη σκιά του κυπριακού «όχι»: Επαφές της τρόικα στη Λευκωσία με Αναστασιάδη και Βουλή

2013-03-20

Στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία βρέθηκε η τρόικα για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνέχεια μετέβη στη Βουλή των Αντιπροσώπων για διαβουλεύσεις.

Αργά το μεσημέρι η τρόικα αναχώρησε από την Βουλή η τρόικα χωρίς δηλώσεις και στη συνέχεια μετέβη εκεί για διαβουλεύσεις και κατευθύνθηκε προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Στις διαβουλεύσεις της η τρόικα επισημαίνει συνεχώς ότι το σχεδιο του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων βρίσκεται στο τραπέζι.

Συνέχεια... | Läs mer...


Δραματικό Eurogroup για την Κύπρο με ωμό εκβιασμό από Σόιμπλε - Σε αδιέξοδο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Βρεθήκαμε "προ τετελεσμένου" λέει ο Πρόεδρος - Η Κύπρος σε μεγάλη αναταραχή

2013-03-17

Σε δεινή πολιτική θέση βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης λόγω της συμφωνίας του Eurogroup και των επαχθών όρων που τη συνοδεύουν, με πιο ακραίο όλων το “κούρεμα” καταθέσεων, που είχε ως αποτέλεσμα γενικό ξεσηκωμό στο νησί, και θύελλα αντιδράσεων, με πολιορκία του Προεδρικού Μεγάρου.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται ότι δεν κατάφερε να τους πείσει με την “απολογία” του, καθώς στη σωρεία ερωτήσεων που δέχτηκε για όσα διαδραματίστηκαν στην Βρυξέλλες, η απάντησή του ήταν πως δεν υπήρχαν περιθώρια για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, καθώς βρέθηκε σε κλοίο ασφυκτικών πιέσεων από τους εταίρους της Κύπρου.

Συνέχεια... | Läs mer...


ο κύπριος υπεξ Ιωάννης Κασουλίδης

Συνέντευξη στη Milliyet: Παράθυρο σε τετραμερή για το Κυπριακό από τον Ι.Κασουλίδη

2013-03-17

Υπέρ των διευρυμένων συνομιλιών στο Κυπριακό, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας, τάσσεται με συνέντευξή του στην τουρκική Milliyet ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο παράθυρο σε τετραμερή.

«Είναι προφανές πως οι διαπραγματεύσεις που έγιναν μέχρι τώρα δεν οδήγησαν πουθενά. Κατά συνέπεια θα πρέπει να εξετάσουμε το πώς θα γίνουν οι νέες συνομιλίες» λέει ο Κύπριος υπουργός για να προσθέσει: «Μπορούν να καθοριστούν και ειδικοί εκπρόσωποι από την Τουρκία και την Ελλάδα ως εγγυήτριες χώρες. Επειδή στις συνομιλίες δεν θα συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά οι κοινότητες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Συνέχεια... | Läs mer...


Η Ελληνική "Τρόϊκα"

Ο Economist προβλέπει πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά!

2013-03-15

Μαύρες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την ελληνική οικονομία αλλά και την κυβέρνηση της χώρας, οι οποίες δημοσιοποιούνται μετά τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Προβλέπει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι διαφωνίες για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, οι δυσκολίες της κυβέρνησης να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 150.000 ως το 2015, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Συνέχεια... | Läs mer...


Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του

Ομιλία στο LSE: Ευρωπαϊκή συμφωνία για το χρέος, όπως του 1953 ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας

2013-03-14


Οι πολιτικές της λιτότητας οι οποίες επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, δε μοιάζει να προσφέρουν βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Δε μοιάζει να αποτελούν καν προϋποθέσεις για μια τέτοια έξοδο. Αντιθέτως, εξαρτώνται από την κρίση κάνοντας τη δυνατότητα μιας μελλοντικής εξόδου από αυτήν ακόμα πιο δύσκολη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει πει ότι η μελλοντική κυβέρνηση πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις πολιτικές, ενώ θα πρέπει παράλληλα να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση με τους δανειστές.

Έχει υποστηριχθεί μια οικονομικά βιώσιμη στρατηγική μπορεί να παραδειγματιστεί από τη Συμφωνία για το Χρέος του Λονδίνου το 1953 η οποία έδωσε το έναυσμα της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

Συνέχεια... | Läs mer...


Αιχμές για μυστική διπλωματία στα ελληνοτουρκικά αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ

2013-03-14

Για προσπάθεια δημιουργία παραπλανητικής «ειδυλλιακής» εικόνας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από «την ομάδα ψεύδους του κ. Σαμαρά» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του τμήματος εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής σχετικά με την κατάθεση της τουρκικής ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει δε σαφείς υπαινιγμούς για μυστική διπλωματία σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά.

«Το πιο σημαντικό όμως ερώτημα που θέτει με επιτακτικό τρόπο η απαράδεκτη τουρκική ενέργεια είναι: υπάρχει μυστική διπλωματία σε σχέση με τα εθνικά συμφέροντα;» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η προχθεσινή τουρκική ρηματική διακοίνωση συνεχίζει με συνέπεια την τουρκική πολιτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και απορρίπτεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέχεια... | Läs mer...


Βανδαλισμός στο νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στην ΠΓΔΜ

2013-03-14

Σε εκτεταμένο βανδαλισμό του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου, από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ προέβησαν άγνωστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι προκληθείσες ζημιές είναι σημαντικές.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, επικοινώνησε άμεσα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Συνέχεια... | Läs mer...


O Andrew Athens

Σε ηλικία 91 ετών: Πέθανε ο Άντριου Άθενς, ψυχή της ομογένειας στην Αμερική και πρόεδρος του ΣΑΕ 1995-2006

2013-03-14

Έφυγε την Πέμπτη από τη ζωή ο Άντριου Άθενς, γνωστός παράγοντας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Ήταν 91 ετών.

Ο Άντριου Άθενς ταυτίστηκε με την προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού του απανταχού ελληνισμού και έφερε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του ΣΑΕ. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δράσης του στα ομογενειακά δρώμενα συμμετείχε σε αρκετούς φορείς, ξεχωρίζοντας κυρίως για τη δραστηριότητά του στο «ελληνικό λόμπι» στην Ουάσιγκτον, μαζί με τον Έντι Μανάτο, τον Φίλιπ Κρίστοφερ και άλλα στελέχη της ομογένειας.

Συνέχεια... | Läs mer...


Ανατροπές, σύγχυση και κίνδυνος ακυβερνησίας στην Ιταλία

2013-02-25

Τη μακρά παράδοση ότι στις ιταλικές εκλογές μπορούν να συμβούν τα πάντα επιβεβαιώνει η ροή των αποτελεσμάτων που ανατρέπει τα exit poll και παραπέμπει σε ακυβερνησία και πιθανές νέες εκλογές. Μοιρασμένες ανάμεσα στη συμμαχία της κεντροαριστεράς και την «αναστημένη» μπερλουσκονική δεξιά η Βουλή και η Γερουσία. Θριαμβευτής ο αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο που δείχνει να «στέφεται» δεύτερο κόμμα στη Βουλή. Χαμηλή «πτήση» για τον κεντρώο πόλο του Μάριο Μόντι...

Ανατροπές, σύγχυση και εκλογικό χάος συνθέτουν τη μακρά εκλογική βραδιά έπειτα από μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που διενεργήθηκε για πρώτη φορά μακριά από το δίπολο Μπερλουσκόνι εναντίον Αριστεράς, γράφοντας τους τίτλους τέλους του δικομματισμού. Όχι όμως και του μπερλουσκονισμού, όπως πολλοί περίμεναν...

Συνέχεια... | Läs mer...


Η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Τούρκο πρωθυπουργό στην Άγκυρα

Εν αναμονή της στάσης του Αναστασιάδη δηλώνουν Μέρκελ, Ερντογάν - «Να κάνουν βήματα όλοι»

2013-02-25

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν τόσο ως προς τα θέματα της ευρωζώνης όσο και ως προς το Κυπριακό τίθενται μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ταγίπ Ερντογάν, που αναφέρθηκε πάντως σε «εκλογές στη Νότια Κύπρο» παρά το ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κινήσεων από την Τουρκία, αν φυσικά υπάρξουν «ταυτόχρονα βήματα».

Επιμένοντας στην τουρκική γραμμή, ο Ταγίπ Ερντογάν σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για το αν τίθεται θέμα να υπογράψει η Τουρκία το πρωτόκολλο της Άγκυρας, ειδικά μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη ως προέδρου, ο Ερντογάν είπε «καταρχάς να τα ξεχωρίσουμε. Δεν ήταν εκλογές στην Κύπρο, αλλά στη Νότια Κύπρο».

Συνέχεια... | Läs mer...


Στενότατες οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας

Ναι στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας, αλλά «εχω αμφιβολίες» λέει η Μέρκελ - Συνάντηση με Ερντογάν

2013-02-25

Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας όπως και οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας κυριάρχησαν στις επαφές της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Άγκυρα, με την Άνγκελα Μέρκελ να εκφράζει μεν την επιθυμία της να συνεχιστεί η (παγωμένη για την ώρα) ενταξαική διαδικασία, παρότι, όπως είπε, «έχω τις αμφιβολίες σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας».

Επιπλέον ζήτησε να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, γιατί, όπως πρόσθεσε, «σε αντίθετη περίπτωση θα είναι περιορισμένος ο αριθμός των κεφαλαίων που θα ανοίξουν. Αλλά αν καταφέρουμε να ανοίξουμε ένα κεφάλαιο, αυτό θα είναι ένα βήμα».

Η καγκελάριος είπε ακόμα πως «οι διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτές, πράγμα για το οποίο υπάρχει συμφωνία στην ΕΕ. Δηλαδή δεν γνωρίζουμε από τώρα το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων».

Συνέχεια... | Läs mer...


Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης - Ευρεία νίκη με 57,5%

2013-02-25

Ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη, από την Κυριακή τον έβδομο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσαν οι ψηφοφόροι στις προεδρικές εκλογές καθώς ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ επικράτησε με άνεση έναντι του υποψήφιου του ΑΚΕΛ, Σταύρου Μαλά.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» από την αναμέτρηση, «τα προβλήματα δεν έχουν κομματικό χρώμα», είπε στις πρώτες δηλώσεις του μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων εκπέμποντας ενωτικό μήνυμα ενόψει των μεγάλων προβλημάτων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει από την αρχή της θητείας του.

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει το 57,48% και ο Σταύρος Μαλάς το 42,52%. Το ποσοστό του νέου προέδρου είναι από τα υψηλότερα στην εκλογική ιστορία της Κύπρου...

Συνέχεια... | Läs mer...


Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το ενιαίο σύστημα συνταγών

2013-01-10

Ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος e-prescription παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Χρήστο Χάλαρη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, και όπως τονίστηκε επεκτείνεται η εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για ολοκληρωμένη διαχείριση, μέσω της καταχώρησης της επίσκεψης στον γιατρό και της διαχείρισης των παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Τα οφέλη για τους χρήστες (ιατρούς, φαρμακοποιούς, ασφαλισμένους, διαγνωστικά κέντρα) είναι πολλαπλά, ανέφερε ο κ. Χάλαρης, καθώς απλουστεύεται η όλη διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης, εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού.

Συνέχεια... | Läs mer...


Τετ-α-τετ στο Βερολίνο: Συνάντηση με τον Σόιμπλε θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα

2013-01-10

Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από το Σάββατο στο Βερολίνο.

Είναι η πρώτη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κορυφαίο παράγοντα της γερμανικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε τη συνάντηση, που θα διαρκέσει μισή περίπου ώρα και αποφασίστηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέχεια... | Läs mer...


Ο Μάριο Ντράγκι

Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

2013-01-10

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου της στο ίδιο επίπεδο στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Μάριο Ντράγκι.

«Η απόφαση ήταν ομόφωνη», είπε ο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του οργάνου αυτού, στην οποία αποφασίστηκε η ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητο το κύριο επιτόκιό της στο 0,75%, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.

Συνέχεια... | Läs mer...


Κριτική Γιούνκερ στους Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό

2013-01-10

Δριμύτατη κριτική προς τους εκατομμυριούχους Έλληνες, που φυγαδεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, εξαπέλυσε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Γιούνκερ, αφού επεσήμανε ότι στην Ελλάδα τα μέτρα επιβαρύνουν περισσότερο τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα δήλωσε τα εξής: «Ενθαρρύνω, με όλη μου τη δύναμη, τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει τη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό...

Συνέχεια... | Läs mer...


Στη Δικαιοσύνη ο Γ. Βουλγαράκης για το Πόθεν Εσχες - Καταθέσεις της συζύγου του στην Ελβετία

2013-01-10

Στη τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης, για τη μη καταγραφή στο δικό του πόθεν έσχες του έτους 2007, των καταθέσεων της γυναίκας του, Κατερίνας Πελέκη στην Ελβετία, οι οποίες εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Την απόφαση αυτή έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, η οποία ασχολήθηκε με τις καταθέσεις στην Ελβετία, τριών συγγενών Ελλήνων πολιτικών, που περιλαμβάνονται στη επίμαχη λίστα Λαγκάρντ.

Συνέχεια... | Läs mer...Προηγούμενα

Στο 75% το αφορολόγητο των βουλευτών: Γιατί «βαφτίστηκε» αποζημίωση ο μισθός τους, ο οποίος σχεδόν δεν «αγγίζεται» από το νέο νομοσχέδιο!

Εκλογές 5ης Μαϊου 2012: Το τέλος του δικομματισμού - Επτά κόμματα στη Βουλή των Ελλήνων - «Ανησυχία για πολιτική αστάθεια»

«Όχι» σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ λέει ο Αντώνης Σαμαράς - Ζητά καθαρή εντολή

Η συμπεριφορά της Τουρκίας «κρατά όμηρο το Κυπριακό» λέει ο Δ.Χριστόφιας - Καλεί ΕΕ και ΟΗΕ να την συνετίσουν


Περισσότερες ειδήσεις...


Agenda - Ατζέντα
Εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος στη Σουηδία...

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μητρόπολη Σκανδιναβίας

Eλληνικές Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές

Πρεσβεία της Κύπρου

Kέντρο Ελληνικού Πολιτισμού( ΚΕΠ)

Ίδρυμα Ελληνική Πολιτιστική Στέγη "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος"

Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας

Ελληνική Κοινότητα Βόρειας Στοκχόλμης (RINKEBY)

Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (CITY)

Λύκειο των Ελληνίδων Γραφείο Στοκχόλμης